Bör jag hyra utrustningen i Sverige och ta med till Alperna?

Istället för att hyra skidutrustningen nere på skidorten i Alperna är det självklart möjligt att hyra utrustningen här i Sverige och ta med den ner. Frågan är ju förstås om det finns några fördelar med det?

Det finns möjligtvis två fördelar med det. Nummer ett är att det kan vara billigare att hyra här i Sverige istället för att hyra i Alperna om man letar runt lite bland butikerna. Dessutom kan man hitta skidutrustning att hyra av andra privatpersoner för möjligtvis en billigare penning, spana in hygglo.se och rentl.se för att hyra av andra privatpersoner. En sak att tänka på dock är att flyger man ner till Alperna så måste du lägga på kostnaden för att ta med utrustningen på flyget också, vilket i regel är en extrakostnad på 500-1000 kr beroende på flygbolag.

Den andra fördelen är att ni kan prova ut utrustningen i lung och ro här hemma i Sverige, och ni vet att när ni kommer ner till Alperna har ni en utrustning som passar er perfekt. Nackdelen i samma område är dock att om ni inte är helt nöjda med utrustningen när ni väl är ute i backarna kan ni inte byta. Hyr ni på plats kan ni alltid gå tillbaka till butiken göra byten.

Övriga frågor och svar om skiduthyrning