Därför ska ni hyra skidutrustningen

Att hyra skidutrustning kan spara er både pengar, tid och en massa bekymmer med grejor och väskor att släpa runt på. Det är troligtvis det bästa alternativet för nybörjare, sådana som åker sällan men även för de riktigt seriösa skidåkarna.

Spara pengar genom att hyra utrustningen

Att köpa skidutrustning är inte billigt så om man bara är nybörjare eller någon åker sällan kan det vara bättre att betala för de gånger man åker.

Ett par pjäxor går ofta på ett par tusenlappar och uppåt, och likadant med skidorna. Lägg på stavar och eventuellt hjälm så måste ni troligtvis lägga ut runt 5000 kronor, och då har ni knappast fått någon högklassig utrustning. Att istället hyra en vecka kostar oftast runt en tusenlapp.

Spar pengar på flyg, transfer och hyrbil

Flyger ni till Alperna för att åka skidor måste ni ta med dig utrustningen och det kostar några hundralappar för extra baggage. Måste ni boka en extra väska för både skidorna/snowboarden och pjäxorna så blir kostnaden gånger två.

När ni sedan ska ta er från flygplatsen till skidorten kan även vissa transferbolag tar en extra kostnad för extra bagage. Om ni istället ska hyra bil måste ni eventuellt även lägga till takbox och/eller välja extra stor bil.

Hyr ni allt slipper ni alla kostnader ovan.

Slipp släpet och böket

Att släpa runt på sin utrustning är inte det roligaste som finns, framför allt inte om ni ska flyga. Om ni åker en familj och barnens skidor, pjäxor och stavar också ska med är det ännu mer bök.

Vid hyra så har ni minimalt att släpa på under resan. Dessutom behöver ni inte oroa er för att ni glömt packa ner något!

Fräsch skidutrustning som väntar på er!

En väldigt tråkig sak med skidor och snowboard är underhållet. Antingen måste (eller åtminstonde bör) utrustningen ses över innan man åker, eller tas hand om när man kommer hem.

Om ni hyr så är allting slipat, vallat, rengjort och färdig att användas när ni hämtar ut det, ni får i regel relativt nya fräscha grejer, och dessutom lämnar ni bara tillbaka allt utan att behöva bry er om underhållet.

Seriösa skidåkare - testa er fram

Även för seriösa och frekventa skid- och snowboardåkare kan det vara värt att hyra ibland. Anledningen är att ni kan testa på olika skidor, snowboards och pjäxor vilket kan ge er en idé om vad ni vill köpa i framtiden. Ni kan även försöka komma överens med uthyraren att ni får byta grejer en eller ett par gånger under en vecka så får ni testa lite olika.

Köp egna pjäxor - hyr resten

Sköna pjäxor är bland det viktigaste för en skön skidsemester. En kombination av ovan är att man tar med sig sina egna pjäxor (som man vet är underbart sköna) och istället hyr skidorna eller snowboarden. Lite extra att släpa på förvisso (med extra kostnader det kan innebära).